GUNMOLL kondigt debuut EP aan

'Welcome to the GUNMOLL Family'  – Een Intense, Maffia-Aangedreven Saga met Duistere humor en Tarantino-achtige Twists. De EP verschijnt 14 februari via V2 Records

Met hun nieuwe EP "Welcome to the GUNMOLL Family" presenteert de band GUNMOLL een meeslepende en donkere inkijk in het verhaal van een jong meisje dat opgroeit binnen de Roemeense maffia. Deze EP is een voorproefje van het conceptalbum dat nog zal verschijnen, en neemt de luisteraar mee in een tragische reis van onschuld, verraad en wraak. Elke track ontrafelt een deel van het leven van "The Gunmoll", een hoofdpersonage dat worstelt met haar plaats binnen een wereld vol criminaliteit, macht en bedrog. De band neemt je door middel van wekelijkse content mee in dit bloedstollende verhaal. 

GUNMOLL doordrenkt wilde rocksongs met de verleiding, het gevaar en de opwinding van de meest bloedstollende crime novels. De band - bestaande uit Jolien Grunberg (zang/gitaar), Bram Bol (gitaar/productie), Koen van Bemmelen (bas) en Pim de Roij (drums) - vertolkt verhalen van romantiek, verraad, adrenaline en onderhuidse spanning, deels verankerd in Jolien’s Roemeense roots.

GUNMOLL is bekend om hun Wilde Cult Rock-geluid, dat surfrock-vibes mengt met Balkan-invloeden om een uniek, sonore landschap te creëren. Hun muziek bevat aanstekelijke gelaagdheid van gitaar, speelse grooves en een rauwe energie die de chaotische geest van hun verhalen vastlegt. De band haalt inspiratie uit alternative rock, surfcultuur en Oost-Europese folklore, en doordrenkt hun nummers met een levendige maar ruige uitstraling. Deze unieke fusie stelt GUNMOLL in staat krachtige verhalen te vertellen, terwijl ze een speelse, rebelse sfeer behouden, waardoor elk nummer een onvergetelijke ervaring wordt. 

Met "Welcome to the GUNMOLL Family" creëert GUNMOLL een meeslepende muzikale ervaring waarin het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in een wereld van criminaliteit, macht en verraad, tot leven komt. De EP is een voorproefje van het volledige conceptalbum dat nog moet verschijnen, en neemt de luisteraar mee in een duistere, emotionele reis waarin thema's als liefde, loyaliteit en wraak elkaar in snel tempo opvolgen. Elke track bouwt voort op het verhaal van de Gunmoll, waarin haar onschuld langzaam wordt verscheurd en vervangen door een meedogenloze vastberadenheid om de controle over haar eigen lot in handen te nemen. 

Beluister de nieuwe single 'Gave My Love Away'

More news