Nieve Ella brengt EP 'Watch It Ache and Bleed' uit

De EP ‘Watch It Ache and Bleed’ is een ode aan zelfbewustzijn in een rauwe 90’s indie-sfeer met een cool poprandje. Op deze EP is te horen hoe een jonge artiest er opnieuw achter komt wat haar ambities en verlangens zijn. De EP verschijnt vandaag via AWAL

‘Watch It Ache and Bleed’ is gemaakt met de gekke, maar goeie energie van het on stage zijn in gedachten. In twee jaar tijd heeft Nieve een betrokken en uitgesproken fanbase opgebouwd. Haar fans maken veel fanaccounts aan en staan vaak urenlang in de rij voor haar shows om het van dichtbij mee te kunnen maken. In haar teksten deelt Nieve de groeipijnen waar we doorheen gaan, impulsieve momenten en de eerste, onverwachte break-ups. Ze geeft een eerlijke en herkenbare stem voor luisteraars die door hun eigen reis van zelfontdekking gaan.

Met haar langverwachte EP en kort na de knallende single ‘Ganni Top (She Gets What She Needs)’, komt Nieve Ella met een vrolijk nieuw nummer, ‘Sweet Nothings’. In dit liedje beschrijft ze perfect het spannende gevoel van een beginnende romance. Nieve zegt: “It’s all about celebrating that rush of happiness and feeling lovely in those first two weeks of dating someone. I’m daydreaming about that exciting moment when someone new is falling for me.”

Na het succes van haar EP’s ‘Lifetime of Wanting’ en ‘Young & Naive’ uit 2023, waarna ze een uitverkochte headlinetour en een indrukwekkend festivalseizoen heeft gespeeld, is Nieve ready om haar carrière verder te tillen. Ze heeft het voorprogramma gedaan voor Girl in Red tijdens haar tour door het Verenigd Koninkrijk en Europa deze september, waarbij ze op 8 september in de AFAS Live in Nederland stonden. De avond voor dit optreden heeft Nieve een intiem fanevent gedaan voor een aantal fans in Amsterdam. Eerder dit jaar (20 april) heeft ze een eigen uitverkochte show gespeeld in de bovenzaal van Paradiso, en een optreden gehad bij 3FM VoorAan. Ook heeft ze dit jaar opgetreden op Pinkpop.

Met haar talent is het geen verrassing dat Nieve al 2x op de playlist heeft gestaan van BBC Radio 1, en Greg James’ ‘Record Of The Week’ heeft gewonnen. Met meer dan 9 miljoen streams en waardering van o.a. Rolling Stone UK, The Independent, DORK, Clash, en de cover van NME, is Nieve gegroeid tot een artiest waar veel luisteraars zich in herkennen. 
Nieve Ella haar eigen headline tour begint in februari waarbij ze op 26 en 27 februari optreed in Paradiso tolhuistuin.

More news