Remy van Kesteren brengt verrassende nieuwe single uit

Remy van Kesteren, door de New York Times geprezen als een "briljante harpist", doorbreekt alle verwachtingen. Na jaren van wereldwijde optredens en miljoenen streams met zijn genre-overstijgende muziek, komt hij nu met zijn meest persoonlijke werk. Daarin wordt de switch van klassiek naar pop volledig omarmt, zoals te horen op de nieuwe single ‘Closing Time’.

Remy onderscheidde zich altijd al door zijn innovatieve aanpak en het verleggen van de grenzen van zijn instrument, onder andere door het samenbrengen van klassieke en moderne elementen. Wat nieuw is, is dat hij op ‘Closing Time’ de samenwerking aangaat met andere artiesten waarmee hij bevriend is of die hij bewonderd. Zo heeft deze single featurings van Kim Janssen, LUWTEN en de strijkers van het Metropole Orkest. De harp staat nog steeds centraal, maar krijgt nu naast strijkers gezelschap van gitaar, drums, elektronica en zang in een gedurfde mix. Tevens krijgt de song een wonderlijke visuele ondersteuning met een analoog geschoten video gemaakt door regisseur/fotograaf Johan Kramer (Holy Fools).

Remy zegt zelf over de single: “De eerste versie van Closing Time stond in 2019 op mijn telefoon. Een voice app "Philly" uit juli, toen ik net terug was uit de VS. Een liedje zonder woorden, die niet af voelde. Ik bleef steeds nieuwe versies maken maar er miste telkens 'iets' en dus bleef het op de plank liggen. Tot ik Kim Janssen tegenkwam; hij hoorde de demo en we keerde 'm binnenstebuiten en maakte er dit lied van. Zijn stem was precies dat missende ingrediënt, samen met zijn geweldige kwaliteiten als songwriter. Hij heeft zo'n prachtige warme stem die alles op zijn plek liet vallen. Met de cello's van het Metropole en de backings van Tessa Douwstra (LUWTEN) als icing on the cake."

Naast de single, en na een uitverkochte concertreeks op De Parade, gaat Remy eindelijk weer de clubs in. Remy zal begeleid worden door een voltallige band, waar de singer-songwriters Robin Kester en Kim Janssen (Cape Sleep) een belangrijke rol zullen innemen. Want zowel op het podium als in de muziek draait het om samenwerkingen. Samenwerkingen op het gebied van muziek en beeld versterkt door de interactie met het publiek. De unieke vocalen en muzikale stijlen van Robin Kester en Kim Janssen zullen samen met Remy een sfeer creëren, waarbij de harp centraal staat in een moderne, band-georiënteerde setting. Met invloeden van artiesten als Portishead, Massive Attack, Bon Iver en Radiohead, zal elke show anders zijn. De band wordt gecomplementeerd met Wannes Salomé (Klangstof) op toesten en Annemarie van den Born (Loupe) op drums. Jurjen Alkeman is verantwoordelijk voor videomapping & visuals.

Remy van Kesteren feat. special guests Robin Kester en Kim Janssen:

Dec 6 Fri
Rotterdam - LantarenVenster
Dec 13 Fri
Amsterdam - Zonnehuis
Dec 15 Sun
Groningen - Oosterpoort
Dec 18 Wed
Utrecht - TivoliVredenburg
Dec 19 Thu
Nijmegen – Doornroosje

More news